גניבות הרכב המושכר הולכות ומתגברות ואי אפשר לעצור את התוצאה, מה גם שכלי הרכב של ימינו הופכים יותר ויותר אטרקטיביים לגניבה. התופעה גורמת לכך שדמי הביטוח עולים, מצד אחד, ונפוצים מקרים שבהם הביטוח מסרב לשלם בגלל טענות שהגניבה לא הוכחה. רשויות החוק בוודאי אינן מצליחות להתמודד עם התופעה ולמגר אותה, ומשום כך כל שנותר הוא למגן את הרכב ככל האפשר כדי למנוע גניבה, או לפחות להוכיח לחברת הביטוח שעשיתם את המקסימום לשם כך. מערכת מיגון רכב היא תנאי חובה בפוליסות שונות כדי לרכוש את הביטוח. הביטוח גם יגדיר בדרך כלל איזו מערכת מיגון לרכב מקובלת עליו ומאושרת על ידיו לצורכי הביטוח.
סוגי מערכות מיגון לרכב
אמצעי המיגון מתחלקים לכמה חלקים והם מאופייני על ידי הפעילות שלהם ברכב יש מערכות המתערבות ברכב בזמן הגניבה ויש כאלה שרק מתריעות באמצעות אזעקה. הסוגים הנפוצים הם אימובילייזר, משבת מנוע קודנית, מערכות אזעקה היקפיות ואיתוראן. כל מערכת נעה בתמחורה ממאות עד אלפי שקלים, אם אינן חלק אינטגרלי מהרכב. נהוג להוסיף אותן לרכבי יוקרה ורכב חדיש במיוחד בימינו.
מערכת מסוג אימובילייזר
אימובילייזר מגיע בימינו כחלק מ- השכרת רכב בחו"ל. במכוניות ישנות יש להוסיף אותו חיצונית למרות שהוא נחשב ליעיל פחות במקרה זה. המערכת היא אלחוטית ובה שני מרכיבים עיקריים – מפתח תנועה שיש בו שבב אלקטרוני ויחידה הקולטת את השדר במחשב ניהול המנוע. כהשלמה לאימובילייזר יש גם את מערכת הקודנית להשבתת המנוע שמיועדת לאבטחת האימובילייזר. היא מונעת הפעלת המנוע בעזרת מפתח גנוב והיא כוללת מקשי מספרים שיש להקיש עליהם ומחייבת גם הקשת קוד אישי. זה מבטיח את התנעת מערכת הדלק רק אם ישודר קוד מפתח ההתנעה וגם יוקש הקוד הסודי בקודנית.
מערכת איתוראן
מערכת איתוראן פרוסה ארצית על מנת להגן ולאתר כלי רכב גנובים. הרכב מוגן על ידי מוקד ארצי מאויש וצוותי סיור 24 שעות ביממה. איתוראן מחויב בהתקנה בכלי רכב יקרים במיוחד או כבדים, כמו משאיות. ברכב מותקנים חיישני הפריצה, מכשיר ניווט לווייני ומשדר שמדר את מקום המצאו של הרכב למרכז הבקרה, שקולט את התשדורות.